News
Functioneel akoestisch meubilair voor een gezond binnenklimaat

Een geslaagde inrichting draait niet alleen rond het aanwezige kleurenpalet, de natuurlijke lichtinval of materiaalkeuze. Een goede akoestiek is eveneens van essentieel belang voor een aangenaam en rustgevend interieur.

akoestische-gordijnen.jpg

Een geslaagde inrichting draait niet alleen rond het aanwezige kleurenpalet, de natuurlijke lichtinval of materiaalkeuze. Een goede akoestiek is eveneens van essentieel belang voor een aangenaam en rustgevend interieur. 

Maar wat als u de brug kon slaan tussen een mooie, praktische vormgeving en een optimale akoestiek met akoestisch meubilair?

Van loungeset over akoestische gordijnen tot kastbekleding: de mogelijkheden in akoestisch meubilair zijn eindeloos.

Wat is een goede akoestiek?  

Een goede akoestiek heeft alles te maken met de leefbaarheid en de verstaanbaarheid in een bepaalde ruimte. Als er te veel nagalm aanwezig is, kan dat storend werken. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de nagalmtijd, en het volume van de ruimte en de bezetting van de ruimte bij het kiezen van geschikt akoestisch meubilair.  

In een kantoorruimte is het bijvoorbeeld belangrijk dat storende factoren zoals printers, bellende collega’s en schuivende stoelen tot een minimum herleid worden.  

Hier komen geluidsabsorberende oplossingen zoals akoestisch meubilair van pas. Dat zal de nagalmtijd voelbaar verlagen en de verstaanbaarheid optimaliseren. 

De voordelen van functioneel akoestisch meubilair 

Laat er geen twijfel over bestaan: een goede akoestiek is wel degelijk belangrijk bij de inrichting van een aangename ruimte.  

Dankzij functioneel akoestisch meubilair hoeft u niet per se te werken met statische wand- en plafondpanelen. De akoestische oplossingen van DOX Acoustics bieden verschillende pluspunten: 

 • ze zijn geluidsabsorberend
 • ze bieden een optimaal visueel comfort en kunnen perfect worden geïntegreerd in elke interieurstijl; 
 • ze kunnen modulair en flexibel worden ingezet om werk- en rustzones af te bakenen; 
 • ze zijn beschikbaar in standaardversie en op maat, afhankelijk van uw budget en akoestische interieurnoden.  
silent-socks.jpg
kubus.jpg
plano.jpg

Functioneel akoestisch meubilair op maat van uw project 

Door te investeren in akoestisch meubilair combineert u functionaliteit, design en een optimale akoestiek.  

Bij DOX Acoustics kunt u kiezen voor bestaande oplossingen of akoestisch meubilair op maat. Zo kunnen de vormgeving en de afwerking van uw akoestisch meubilair op zo'n manier worden gepersonaliseerd dat het volledig in de branding van uw project, ruimte of kantoor past.  

Samen met u zullen onze experts uw project onder de loep nemen en de meest geschikte oplossing uitwerken voor een superieur akoestisch binnenklimaat.  

Uitvoeringen  

In ons assortiment hebben we de meest uiteenlopende varianten ter beschikking. DOX Acoustics biedt het volgende akoestisch meubilair aan:  

 • akoestische cabines op maat: een modulaire oplossing die heel geschikt is voor kantoorruimtes;  
 • loungesystemen: modulaire zit- en scheidingssystemen die zowel praktisch als comfortabel inzetbaar zijn in bijvoorbeeld kantoor- en ontvangstruimtes;  
 • akoestische verlichting: al dan niet gepersonaliseerd met uw naam of logo;  
 • silent socks: meubelbeschermers voor stoel- en tafelpoten;  
 • akoestische glaswanden: voor modulaire kantoorruimtes van vloer tot plafond, verschillende uitvoeringen mogelijk;  
 • akoestische gordijnen: voor een verduisterend en dempend effect, vaak gebruikt bij kantoren, maar ook restaurants, kapellen, klaslokalen, vergaderzalen, …  
  Zo werd een office lounge in Brussel uitgerust met Vibrasto-gordijnen ter verbetering van het akoestisch comfort én als visuele afscherming. De ideale oplossing voor een modulaire ruimte-indeling; 
 • vloerschermen: akoestische vloerschermen zijn een geschikte oplossing om stille zones te installeren in ruimtes met grote volumes;
 • totems: deze speelse elementen zijn ideaal om stille zones te creëren in open ruimtes.

Heeft u een bepaald project in gedachten dat u wil aankleden met akoestisch meubilair? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u adviseren door onze experts!

News

NEW in range

At Architect@Work we present our newest products in our range. Get a preview of the latest acoustic innovations here.
Read more

Acoustic solutions for coworking spaces

Prompted by ever-changing circumstances and remote working, more and more companies will choose to use coworking spaces rather than buy or rent an office. This offers all the advantages of an office w...
Read more

ACoustics as a Service (ACaaS)

Maak kennis met het concept van ACoustics as a Service, waarbij het ontzorgen van de klant centraal staat: een dienst dat flexibiliteit, duurzaamheid en functionaliteit combineert met een pay-as-you-g...
Read more

Subscribe to the newsletter

Keep up to date with all DOX novelties

;