News
Het belang van een goede akoestiek op kantoor

Geluidsoverlast op kantoor en het daarbij horende gebrek aan privacy, is een ergernis van veel werknemers. Een degelijke akoestiek op kantoor is dan ook een must.

het-belang-van-een-goede-akoestiek-op-kantoor.jpg

Het klinkt u ongetwijfeld wel bekend in de oren: pratende collega’s, telefoongesprekken aan het bureau, het geluid van de printer of het kopieertoestel, het zoemen van computers, sterk aanwezige ventilatie, enzovoort.

Geluidsoverlast op kantoor en het daarbij horende gebrek aan privacy, is een ergernis van vele werknemers. 

Een degelijke akoestiek op kantoor is dan ook een must.

Het landschapskantoor

Steeds vaker duiken in het huidig kantoorbeeld heel wat landschapskantoren op. Dergelijke open offices kunnen echter nefaste gevolgen hebben voor heel wat werknemers. 

Onder een ‘open office’ verstaan we een open werkruimte met als doel de teams te versterken en een soort van ‘verbondenheid’ onder collega’s te creëren.

Daar denkt men tegenwoordig anders over. 

Landschapskantoren bevorderen dan wel het contact tussen de collega’s, maar zorgen ook voor heel wat afleiding.

De gevolgen van een slechte akoestiek op kantoor

Dat geluidsoverlast ook nefaste gevolgen heeft voor het personeel, is dan ook geen verrassing. Zo blijkt dat heel wat medewerkers volgende ontevredenheden vaststellen bij slechte akoestiek op kantoor.

  • Ongewenste geluiden en verstoringen maken dat de productiviteit aanzienlijk daalt. Ze moeten steeds opnieuw hun concentratie vinden wanneer ze gestoord worden.
  • Van lawaai wordt men niet rechtstreeks ziek, maar geluidsoverlast vreet wel aan het energiepeil van werknemers, die bovendien ook gemakkelijker de focus verliezen. Het gevolg? Een toename aan burnouts.
  • Maar een voortdurende blootstelling aan lawaai houdt ook andere gezondheidsrisico’s in. Denk hierbij aan hoofdpijn, rugklachten, nekklachten of hogere bloeddruk. Dat is trouwens niet alleen een last voor de werknemer, maar heeft ook bijwerkingen op u als ondernemer. Zo zal veel meer personeel op regelmatige basis ziek vallen.
akoestische-oplossing-voor-open-offices.jpg

Moeten we open offices afschaffen?

Heel vaak wordt (verkeerdelijk) gedacht dat open offices alleen maar negatieve effecten hebben op werknemers. Niets is minder waar.

Daarom gingen onze specialisten bij DOX Acoustics aan de slag om akoestische oplossingen te vinden voor geluidsoverlast op kantoor, zonder komaf te maken met landschapskantoren.

Zo raden we steeds aan het akoestisch comfort in 3 stappen aan te pakken: 

  1. Optimaliseer de volledige ruimte akoestisch
  2. Voorzie verschillende werkgroepzones
  3. Verbeter individuele werkplekken akoestisch

Op deze manier creëert u een rustige werkplek voor iedereen, zelfs in een open office.

Onze belangrijkste tip? Speel slim in op de indeling van uw kantoor

Zo zet u het salesteam, waarbinnen veel gepraat en getelefoneerd wordt, het best verder weg van een ingenieursteam, waar concentratie en focus noodzakelijk zijn. 

Akoestische oplossingen

Een extra dimensie geven aan uw vergaderingen? Met transparante vergaderruimtes creëert u geluidsafscherming van de rest van het kantoor, zonder het team ook visueel af te schermen.

Dergelijke akoestische glaswanden zijn niet alleen geluidsisolerend, maar kunnen ook geluidsabsorberend afgewerkt worden!

Kortom, u creëert op slag een aangename werksfeer in een gezond binnenklimaat dankzij goede akoestiek op kantoor.

storesvibrastoagencepentolabrest011bd.jpg
2ginformeel03c.jpg
moodscreenabv-1.png

Onvoldoende ruimte of plek voor een volledige vergaderzaal met akoestische glaswanden?

Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden:

  • De Bubble - onze verplaatsbare, akoestische cabine op maat - biedt de ideale oplossing wanneer u afgezonderd wil zitten, maar toch het contact met de medewerkers rondom u wil bewaren. U kan de Bubble eender waar in uw kantoor plaatsen, en zo op de voet en in alle rust de groei van uw bedrijf volgen.
  • Ook plafond- en wandpanelen zijn een perfecte oplossing wanneer u de nagalm in uw werkruimte wil verlagen. Hier vindt u enkele van onze realisaties terug.
  • Wie graag op een creatieve manier wil werken aan een verbeterde akoestiek, kiest dan weer best voor akoestische bekleding of speelse design elementen. Door middel van akoestische kubussen, kegels, zuilen enz. die u vrij in de ruimte kan plaatsen of hangen, verbetert u in no time uw ruimteakoestiek.
  • Ten slotte kan u ook voor een functionele oplossing gaan en kiezen voor akoestisch meubilair. Zetels, volledige zithoeken, verlichting, archiefkasten, … Personaliseer uw ruimte zoals u het wenst en draag tevens bij aan een gezond binnenklimaat!

Benieuwd welke oplossingen de beste akoestiek op uw kantoor garanderen? 

News

NEW in range

At Architect@Work we present our newest products in our range. Get a preview of the latest acoustic innovations here.
Read more

Acoustic solutions for coworking spaces

Prompted by ever-changing circumstances and remote working, more and more companies will choose to use coworking spaces rather than buy or rent an office. This offers all the advantages of an office w...
Read more

ACoustics as a Service (ACaaS)

Maak kennis met het concept van ACoustics as a Service, waarbij het ontzorgen van de klant centraal staat: een dienst dat flexibiliteit, duurzaamheid en functionaliteit combineert met een pay-as-you-g...
Read more

Improving acoustics in public buildings

Good acoustics are also essential in public buildings. These are often classical buildings where little attention was paid initially to a good acoustic climate. In addition, public buildings often hav...
Read more

Subscribe to the newsletter

Keep up to date with all DOX novelties

;