Realised projects
Baffels en plafondeilanden voor all-in horeca-concept Fortuin 4 te Kontich

In nauwe samenwerking met Alken Maes ontstond het huidige concept Fortuin. Gelegen in Kontich is dit all-in concept sinds de jaren 60 dé hotspot voor Staminée, Brasserie, private dining en evenementen (feestzalen). De beleving in een horecazaak wordt door sfeer en smaakpapillen bepaald. Dit maakt akoestiek een ontzettend belangrijke gegeven. In rumoerige situaties verstaan mensen elkaar niet en wordt er automatisch luider gepraat. Vermeng dit met achtergrondmuziek, werkend personeel, eventueel keukengeluiden en er ontstaat lawaai.

Request a free quote

Characteristics

12-May-2022

Het is dus van groot belang om een goede akoestiek na te streven. Gasten raken minder vermoeid en kunnen zich beter concentreren op het gesprek. Ook wordt het algehele geluidsniveau lager en ontstaat er dus meer “rust” in de tent. Akoestische verbeteringen leiden tot:

- Betere spraakverstaanbaarheid

- Lagere geluidsniveaus

- Minder galm

- Betere recensies



Voor Fortuin 4 in Kontich verbeterden we de akoestiek in de private dining room met: 

✔ Corpus eilanden 

Deze eilanden zijn driedimensionaal en maken een ruimte erg stijlvol. Over het algemeen verminderen ze nagalm en dempen ze geluidsoverdracht. Daarnaast hebben ze eenvoudige vormen en tal van ontwerpmogelijkheden om karakter te geven aan elke ruimte. 

Ook de akoestiek in de meeting room werd onder de loep genomen met: 

✔ zwarte D-panel Sound panelen

Dit soort panelen zijn een budgetvriendelijke, innovatieve en esthetische oplossing om nagalm in bv. meetingrooms te verminderen. De akoestische plafondeilanden zijn duurzaam, brandwerend, visueel aantrekkelijk en van hoge akoestische waarde. Perfect in de meetingroom van Fortuin 4! 



 


Architect: Marckx architecten
Delivery: 2022
Location: Kontich
Sectors Appliations

Curious about our other projects?

Check out our other projects and find inspiration

News

Join our team !

Join our DOX-team of experts and contribute to the growth of our company and our brands. We are looking for 2 profiles:
Read more

Subscribe to the newsletter

Keep up to date with all DOX novelties

;